Offcanvas Info

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Bekijk onze projecten

Video

Design

De design glazen bouwstenen van Seves (voorheen Vetroarredo) maken bouwwerken met een fraaie architectonische uitstraling mogelijk. De Pegasus Glassteen is daar een goed voorbeeld van. Het is een fraaie esthetische glassteen uit het topassortiment.
De bouwstenen van glas hebben een smalle voeg (slechts 4mm). Dankzij de glasblokken in diverse kleuren kunt u er zowel binnen als buiten goed gebruik van maken. Met name de zilverkleurige afwerking aan de binnenzijde in verschillende varianten is bijzonder.

De Seves glasblokken zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen:

    1. Aquamarina, turquoise, green, yellow, sienna, amethyst, pink, lilla.
    2. Nordica, vetromarmo, neutron, other designs, blocks for horizontal structures.
    3. Roosters en ramen voor Seves

Basic

De Basic glasstenen voor de bouw hebben vooral een praktische toepassing. Het zijn glazen stenen met een nuchtere uitstraling. Er zijn zowel heldere als gewolkte glazen bouwstenen beschikbaar, desgewenst voorzien van kleine motiefjes. De Basis glasbouwstenen van Seves zijn leverbaar in diverse kleuren voor binnen. Uiteraard zijn er bovendien glasbouwstenen beschikbaar in diverse structuren.

Technical

De Technical glazen blokken van Seves zijn goed geschikt voor bijzondere situaties die vragen om praktische toepassingen. U kunt de glazen bouwstenen bijvoorbeeld toepassen als vloertegel of in een specifieke verlichtingssituatie. Op zoek naar een inbraakvertragende glazen bouwsteen of een brandwerende glazen bouwsteen? Ook in dat geval is dit type glasblok goed geschikt. Montagesystemen
Glazen bouwstenen leiden doorgaans tot de mooie resultaten bij de smalst mogelijke voeg. De verschillende montagesystemen voor de glasbouwstenen zijn daar daarom netjes op afgestemd. Houd daarnaast rekening met de maximale belastbaarheid van de glasblokken, de montagesnelheid en bijvoorbeeld het montagegemak. We werken bij Glasimpex standaard met verschillende montagesystemen.

    1. Block-Lock

Block-Lock werkt heel eenvoudig en maakt de toepassing van glazen bouwstenen eenvoudig. Dankzij de PVC-profielen tussen de glasblokken en een speciale lijm ontstaat er een degelijke constructie. Door de profielen in verschillende lengten voor te bereiden is het mogelijk het definitieve aantal glasblokken benodigd voor de wand te bepalen. De montagepakketten van Block-Lock bestaan uit de montage-elementen, de profielen en de verpakkingen met lijm voor de glasblokken.

    1. Steckfix

Steckfix maakt het mogelijk om elementen met glasblokken tot een hoogte van 3,5 meter te bouwen. Er geldt een onbeperkte breedtemaat bij een dergelijke hoogte. Liever hoger bouwen? Het is mogelijk om tot 10 meter hoogte te bereiken bij een maximale spanbreedte van 3,5 meter. Bovendien is uit materiaaltesten met de glasblokken door de Hogeschool Keulen gebleken dat zelfs een 5-voudige overschrijving van de druk volgens de DIN-norm nog geen breuk oplevert. Het bevestigingssysteem voor de glazen bouwstenen bestaat uit een combi-clip van hoog-belastbaar nylon dat wordt verbonden met een stabiel raamwerk. Verzinkte stalen profielen dienen daarbij als basis voor de combi-clip en de gebruikte glazen stenen. Steckfix biedt een aantal belangrijke voordelen die bijvoorbeeld reparaties gemakkelijk maken. Het systeem is bovendien niet gevoelig voor weersinvloeden en de probleemloze opbouw van de glasstenen leidt eenvoudig tot belangrijke tijdswinst.