VETROARREDO glazen bouwstenen

Design

Glazen bouwstenen van het type DESIGN van Vetroarredo leiden tot bouwwerken met een fraaie architectonische uitstraling.
De pegasusglassteen is een fraaie esthetische steen die absoluut behoort tot het topassortiment.
Belangrijkste kenmerken zijn de smalle voeg tot een dikte van slechts 4 mm. De diverse fraaie kleurvarianten zijn geschikt voor
zowel binnen- als buitentoepassingen. Opvallend zijn de varianten met zilverkleurige afwerking aan de binnenzijde van de steen.

Uitvoeringen Vetroarredo:

 • Aquamarina, turquoise, green, yellow, sienna, amethyst, pink, lilla.
 • Nordica, vetromarmo, neutron, other designs, blocks for horizontal structures.
 • Roosters en ramen voor Vetroarredo

Voorbeeld:

Voorbeelden Vetroarredo

Basic

Glazen bouwstenen van het type BASIC hebben een vooral praktische toepassing. Stenen met een nuchtere uitstraling.
Het assortiment bevat heldere en gewolkte uitvoering, al dan niet voorzien van kleine motiefjes.
BASIC stenen zijn leverbaar in speciale kleurvarianten voor gebruik binnenhuis.

Uitvoeringen Vitrablok:

Klik op de foto's voor een vergroting

Brilly - Matty - Desy - Sandy - Formy - Specy

Deze glazenbouwstenen zijn uiteraard ook nog in vele diverse kleuren/structuren verkrijgbaar!

Neem voor advies contact op.

Technical

Glazen bouwstenen van het type TECHNICAL worden vooral toegepast in bijzondere situaties; praktische toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld typen die worden toegepast als vloertegel en in specifieke verlichtingssituaties. Ook zijn er inbraakvertragende en brandwerende typen.

Klik op de foto's voor een vergroting

Neem voor advies contact op.

Montagesystemen

Bij de toepassing van glazen bouwstenen geldt veelal: hoe smaller de voeg, hoe mooier het effect. De meeste montagesystemen zijn hierop afgestemd. Maar er kunnen ook criteria gelden zoals maximale belastbaarheid, montagesnelheid, montagegemak. Tot het Glasimpex productenprogramma behoren diverse montagesystemen.

Soorten montagesystemen:

 • Block-Lock

  BlockLock is een super eenvoudig bouwsysteem uit glazen bouwstenen. Het systeem maakt gebruik van PVC profielen, bevestigd tussen de glasblokken, die verbonden zijn dankzij een speciale lijm. De profielen worden voorbereid in verschillende lengtes, afhankelijk van het definitief aantal glasblokken, benodigd voor de wand. Montage-elementen - profielen en verpakkingen met glasblokkenlijm komen in de montagepakketten van BlockLock.
  Block-Lock
 • Steckfix

  Met het Steckfix systeem kunnen elementen met een maximale hoogte van 3,5 mtr. worden gebouwd, terwijl de breedtemaat onbeperkt is. Men kan echter ook een hoogte van maximaal 10 mtr. bereiken, waarbij de spanbreedte echter maximaal 3,50 mtr. mag bedragen. Materiaaltesten welke door de Hogeschool Keulen zijn uitgevoerd, toonden aan dat zelfs bij een 5-voudige overschrijding van de druk volgens de DIN norm geen breuk optreedt. Het exclusieve van het bevestigingssysteem bestaat uit een combiclip van hoogbelastbaar nylon, welke met een stabiel raamwerk wordt verbonden. Verzinkte stalen profielen dienen als basis voor combiclip en glasstenen. Kortom, het Steckfix systeem kent vele voordelen, waarbij het gemak van reparaties (het systeem laat eenvoudige uitwisseling van glasstenen toe), het niet weersgevoelig zijn van het systeem (extreme koude of warmte zal geen invloed hebben op plaatsing en verwerking) en de tijdwinst vanwege de probleemloze opbouw zeker niet over het hoofd gezien mogen worden.
  Steckfix

 • Prefab beton

Neem voor advies contact op.